6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”) UYARINCA KİŞİSELVERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIK RIZA METNİ

Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Anonim Şirketi (“YTÜ Teknopark” veya “Şirket”) olarak; [ytustartuphouse.com.tr] uzantılı web sitesi (“Uygulama Web Sitesi”) ile iOS ve Android üzerinden kullanıma açık olan YTÜ Startup House Uygulaması (“Uygulama”) kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla, 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında istisnaya tabi olan hallerin haricinde, kişisel verilerinizin işlenmesi kapsamında aşağıdaki hususlara ilişkin açık rızanızı talep ediyoruz;

Kanun, YTÜ Teknopark ve Uygulama’ya ilişkin Üyelik Sözleşmesi kapsamında düzenlenmiş olan ilgili hükümlerde belirtildiği üzere işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı olarak sınırlı ve ölçülü bir şekilde, Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle olmak üzere doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak,

Kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, Kanun’da düzenlendiği üzere bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurumları ile kuruluşları ile paylaşılacağını ve Kanun’un öngördüğü şartlarda, iş bu metinde aşağıda bahsedilen amaçlar dahilinde yurtiçinde veya yurt dışında bulunan YTÜ Teknopark’ın hissedarlarına, iş ortaklarına, tedarikçilerine ve/veya üçüncü kişilere aşağıda belirtilen amaçlara ek olarak ;

Üyeler’e daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve Kanun ile ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülük çerçevesinde; iş bu metinde sayılanlarla sınırlı olmamak üzere söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, T.C. Kimlik Numarası, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres, meslek, eğitim, medeni durum, üyenin tüm alışveriş bilgileri, Üye işlem bilgileriniz sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri, uygulamayı açtığı lokasyon bilgileri, alışverişindeki ürün bilgileri) sizlerden talep edilebilmekte ve bu verileriniz aşağıdaki amaçlara uygun şekilde Uygulama’da kaydedilebilmektedir.


Aşağıda belirtilen amaçlar esas alınarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, kişisel verileriniz;

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, YTÜ Teknopark’ın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması gibi diğer nedenlerle,

Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenecektir.

Veri Sorumlusu’nun Kimliği ve İletişim Bilgileri

YTÜ Teknopark’ın Üyelerden elde edilen kişisel veriler bakımından Kanun ve ilgili düzenlemeler uyarınca “veri sorumlusu” sıfatına haiz olan YTÜ Teknopark’a ait kimlik ve iletişim bilgilerine aşağıda yer verilmiştir.

Şirket : Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Anonim Şirketi

Adres : Çiftehavuzlar Mahallesi Eski Londra Asfaltı Caddesi Dış Kapı No: 151/1L İç Kapı No: 1 Esenler /İstanbul

Tel : 0 212 483 70 00

Faks : 0 212 483 70 02

E-posta : info@yildizteknopark.com.tr

İşbu Üye Açık Rıza Metni’nde yer alan hususlarla alakalı olarak açık rıza vermiş olduğum kişisel verilerimin, yukarıda açıklanmış olan amaçlarla işlenmesine ve yukarıda belirtilmiş olan kişilere aktarılmasına hiçbir etki altında kalmadan, Üye Aydınlatma Metni’ni de okuyarak açık rıza veriyorum.







KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA

ÜYE AYDINLATMA METNİ

(“Üye Aydınlatma Metni”)


Genel

7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile her daim uyumlu olarak kişisel verilerinizin işbu Üye Aydınlatma Metni kapsamında veri sorumlusu olarak Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Anonim Şirketi (“YTÜ Teknopark” veya “Şirket”) tarafından [ytustartuphouse.com.tr/] uzantılı web sitesi (“Uygulama Web Sitesi”) ile iOS ve Android üzerinden kullanıma açık olan YTÜ Startup House Uygulaması (“Uygulama”) kapsamında, aşağıda açıklanan kapsamda gerekli hallerde açık rızanızla ya da kanunda öngörülen haller kapsamında işlenebilecektir. Üye Aydınlatma Metni’nin amacı, 10 Mart 2018 tarih ve 30356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’i (“Tebliğ”), Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca YTÜ Teknopark tarafından işlenen kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmektir.

İşbu Üye Aydınlatma Metni’nin amacı, YTÜ Teknopark tarafından kamuya açık olarak işletilmekte olan ve [ytustartuphouse.com.tr/] uzantılı web sitesi (“Uygulama Web Sitesi”) ile iOS ve Android üzerinden kullanıma açık olan YTÜ Startup House Uygulamasının işletilmesi sırasında söz konusu sitenin üyeleri, kullanıcıları ve/veya ziyaretçilerinden (“Üye”) elde edilen kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin ayrıntılı bilginin sunulmasıdır.

Veri Sorumlusunun Kimliği

YTÜ Teknopark’ın Üyelerden elde edilen kişisel veriler bakımından Kanun ve ilgili düzenlemeler uyarınca “veri sorumlusu” sıfatına haiz olan YTÜ Teknopark’a ait kimlik ve iletişim bilgilerine aşağıda yer verilmiştir.

Şirket : Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Anonim Şirketi

Adres : Çiftehavuzlar Mahallesi Eski Londra Asfaltı Caddesi Dış Kapı No: 151/1L İç Kapı No: 1 Esenler /İstanbul

Tel : 0 212 483 70 00

Faks : 0 212 483 70 02

E-posta : info@yildizteknopark.com.tr


Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçla İşliyoruz?

Üyeler’e daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve Kanun ile ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülük çerçevesinde; işbu metinde sayılanlarla sınırlı olmamak üzere söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, doğum tarihi, T.C Kimlik Numarası, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres, meslek, eğitim, medeni durum, üyenin tüm alışveriş bilgileri, Üye işlem bilgileriniz sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri, uygulamayı açtığı lokasyon bilgileri, alışverişindeki ürün bilgileri) sizlerden talep edilebilmekte ve bu verileriniz aşağıdaki amaçlara uygun şekilde YTÜ Teknopark’ın mobil ya da web uygulamasında kaydedilebilmektedir.

Aşağıda belirtilen amaçlar esas alınarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, kişisel verileriniz;

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, YTÜ Teknopark’ın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması gibi diğer nedenlerle,

Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenecektir.

İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanmış olan kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda ve amacın gerektirdiği ölçüde; YTÜ Teknopark’ın yurt içindeki veya yurt dışında dışarıdan hizmet alınan iş ortaklarına ve/veya hissedarlarına, tedarikçilerine ve diğer hizmet sağlayıcılara, kanunen yetkili kamu kurumları ve/veya özel kişilere, Kanun’un “Kişisel verilerin aktarılması” başlıklı 8. maddesi ile “Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması” başlıklı 9. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçlarına ek olarak;

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi Nedir?

YTÜ Teknopark tarafından kişisel verileriniz Uygulama üzerinden, fiziki ve e-posta kanalları, ilgili departmanları vasıtasıyla toplanmaktadır. İlgili toplama işlemi Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile işbu Üye Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde belirtilen amaçlara istinaden gerçekleştirilmektedir.

Kişisel verilerinizin güvenliği, muhafazası ve imhası

YTÜ Teknopark kişisel veri güvenliği ve kişi mahremiyetinin korunması konusunda oldukça yüksek hassasiyet ve farkındalığa sahiptir. YTÜ Teknopark olarak, kişisel verilere yetkisiz erişim veya bu bilgilerin kaybı, hatalı kullanımı, ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumanın sağlanması, kişisel verilerinizin gizli tutulması, gizliliğin sağlanması ve güvenliğin sağlanması için gerekli idari ve teknik önlemleri almaktayız. Gerekli durumlarda YTÜ Teknopark Kanun ve kişisel verilerin korunması mevzuatı uyarınca sizleri ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nu derhal bilgilendirir.

İşbu Üye Aydınlatma Metni’nde belirtilen Üyeler’imize ait kişisel veriler başta Kanun ve kişisel verilerin korunması mevzuatı olmak üzere Kişisel Verilerin Korunması Prosedürü ile Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası’na uygun şekilde güvenliği sağlanarak YTÜ Teknopark tarafından işlenmektedir.

Kişisel verileriniz, işbu Üye Aydınlatma Metni’nde belirtilen işleme amaçları için gerekli olan süre ve her halükarda yasal düzenlemelerde belirtilen kanuni zamanaşımı süreleri boyunca muhafaza edilmektedir. Anılan sürelerin sona ermesi veya bu yönde talebinizin uygun bulunması halinde, Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası doğrultusunda YTÜ Teknopark kişisel verilerinizi siler, yok eder veya anonim hale getirir.

Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları Nelerdir?

Kişisel veri sahipleri olarak Kanun’un “İlgili kişinin hakları” başlıklı 11. maddesi uyarınca;

haklarınız bulunmaktadır.

Üyeler Uygulama üzerinde paylaştıkları bilgilerin doğru olmasının ve güncel bir şekilde muhafaza edilmesinin Kanun kapsamında kişisel verileri üzerinde sahip oldukları hakları kullanabilmeleri ve ilgili diğer mevzuat açısından önemli olduğunu bildiklerini ve yanlış bilgi verilmesinden doğacak sorumlulukların tamamen kendilerine ait olacağını kabul ve beyan etmişlerdir. Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi yukarıda ‘Veri Sorumlusunun Kimliği’ başlığı altında belirtilen web adresimize mail yolu ile ya da şirket adresine posta yolu ile usulüne uygun, kimlik bilgilerinizi belirtir şekilde iletmeniz halinde, YTÜ Teknopark söz konusu talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde ücretsiz olarak ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınarak talebinizi sonuçlandıracaktır.


Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark Anonim Şirketi